tekst fysiotherapievandongen2014

De therapeuten van ons team


Naam: Ruud van Dongen

Geboortedatum: 06-03-1959

Werklocaties: RHOON: (ma t/m vrij) SPIJKENISSE CENTRUM (di, woe & vrij); GROENEWOUD (op afroep)

Opleiding/ervaring: Aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding en voor Fysiotherapie heb ik mijn diploma gehaald en de eed afgelegd.

Daarna heb ik een vervolgopleiding Manuele therapie gevolgd in Utrecht. Hierna zijn er vele cursussen gevolgd zoals de COPD cursus bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Door deze ervaring hebben wij mede geholpen de afdeling Voorne Putten van het Astma Fonds op te richten en hebben wij voor dit Astma Fonds de sport en spelactiviteiten tot 2006 georganiseerd.

Dienstjaren: Na mijn opleiding heb ik tot 1988 gewerkt in een particuliere praktijk te Rotterdam-Overschie. Vanaf 08-08-1988 ben ik zelf een praktijk gestart in Spijkenisse-Centrum. Deze is in 2009 geheel gerenoveerd en uitgebreid met een extra pand. Er zijn sindsdien twee moderne oefenzalen aanwezig aan de H. de Lintweg 2 en 6. In 2010 zijn wij ook actief in de wijk Groenewoud aan de Duindoornpad 7a. Van 01-01-2010 kunnen wij ook vanuit deze locatie de mensen voorzien van fysiotherapie, Manuele therapie en Revalidatie.
Van 2008 tot 1 nov 2015 heb ik ook nog gewerkt in een Forensisch Psychiatrische kliniek.
Sinds 2013 is ook de vestiging in Rhoon aan de Oyenshof 2 open.


ruud

Naam: Justin Quint

Geboortedatum: 08-04-1992

Werklocaties: CENTRUM (ma,di, woe & do); GROENEWOUD (op afroep)

Opleiding/ervaring: De opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd in Rotterdam en in 2015 afgerond en sinds 1 september ben ik werkzaam in deze praktijk. Aansluitend op de opleiding fysiotherapie ben ik op 1 september gestart met de master Fysiotherapiewetenschap. Ik hoop hierdoor de koppeling tussen praktijk en wetenschappelijk onderzoek te leggen.

In mijn vrije tijd ben ik vaak op voetbalvereniging PSV Poortugaal te vinden, waar ik zelf voetbal en een jeugdteam begeleid. Daarnaast houd ik van wintersport en andere sportieve activiteiten.
justin

Naam: Myrna Hollestein

Geboortedatum: 02-07-1988

Werklocaties: CENTRUM (ma & do); GROENEWOUD (di, woe & vrij)

Ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Met mijn diploma op zak ging ik op zoek naar een leuke baan en zodoende ben ik bij Fysiotherapie van Dongen in Spijkenisse terecht gekomen. Inmiddels heb ik al veel kennis en ervaring opgedaan in de periode dat ik hier werk.

In 2013 heb ik de opleiding Oedeemtherapie & Manuele Lymfdrainage volgens Vodder gedaan, die met name gericht is op het behandelen van lymfoedeem. Met deze specialisatie hoop ik meer voor de cliënten met lymfoedeem te kunnen betekenen.
Daarnaast richt ik mij ook op cliënten met vaatproblemen, waarvoor ik samen met Ruud aangesloten ben bij ClaudicatioNet.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en daarnaast sta ik regelmatig op de judo mat.

myrna5

Naam: Colinda Schutte

Geboortedatum: 13-01-1987

Werklocaties: CENTRUM (di, vrij en op afroep); GROENEWOUD (op afroep)

Sinds januari 2013 ben is werkzaam bij Fysiotherapie Van Dongen na in augustus 2012 mijn opleiding tot Algemeen Fysiotherapeut afgerond te hebben. Kort daarna heb ik de cursus Medical Taping gevolgd en in 2014 heb ik de basiscursus Mulligan afgerond. Daarnaast zal ik binnenkort in het bezit zijn van een officieel EHBO-diploma als ondersteuning van mijn kennis als fysiotherapeut. In de afgelopen jaren heb ik in de praktijk een breed scala aan ervaring opgedaan.

In mijn vrije tijd besteed ik graag tijd aan tekenen en zingen en daarnaast ben ik met mijn man te vinden op de dansvloer voor zowel ballroom als Latin dansen.
colinda

Naam: Megulver Edhardt

Geboortedatum: 31-07-1989

Werklocaties: CENTRUM (ma t/m do); GROENEWOUD (op afroep)

Na het behalen van mijn diploma in 2012 aan de Hogeschool Rotterdam heb ik veel waarnemingen in de omgeving Rotterdam gedaan. Hierdoor heb ik vele settingen (zowel eerstelijns als tweedelijns),behandelmethodes,vaardigheden en oefeningen leren kennen. Ik heb 5 jaar les gegeven aan de medische fitnessgroepen, mensen tijdens hun revalidatietraject begeleid en fitness schema’s samengesteld. Daarnaast heb ik de cursus dansante fysiotherapeut en de Mackenzie cursus A+B behaald.

Per september 2017 ben ik begonnen met de opleiding Master Manuele Therapie aan het SOMT in Amersfoort. Met deze specialisatie wil ik mijn expertise verbeteren door mijn specifieke kennis te vergroten en meer vaardigheden toe te kunnen passen.

In mijn vrije tijd doe ik aan calisthenics (trainen met het eigen gewicht) ,koken, lekker (vegetarisch) eten en daarnaast hou ik me bezig met muziek.
In het verleden heb ik jarenlang gevoetbald bij HOV, gebasketbald bij RZ, karate gedaan en 10 jaar gedanst (breakdance,housedance,popping).

Naam: Jordy van Calsteren

Geboortedatum: 02-08-1992

Werklocaties: CENTRUM (di & vrij); GROENEWOUD (op afroep)

Begin 2017 heb ik mijn diploma Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Rotterdam. Na een periode als waarnemer in de praktijk te hebben gewerkt, werk ik nu twee dagen per week als vaste kracht op de locatie in Spijkenisse-Centrum. Hiernaast heb ik ook een baan als fysiotherapeut in Hoek van Holland voor drie dagen.
Naast mijn werk ben ik veel aan het sporten en te vinden op de voetbalvelden.