tekst fysiotherapievandongen2014

Bent u goed aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Waarom een aanvullende verzekering?!

De fysiotherapeut helpt bij klachten die met beweging te maken hebben. Daarom is het verstandig om te zorgen dat u voor fysiotherapie goed verzekerd bent. Dat kan, met een aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk om u hierover goed te informeren bij uw huidige verzekeraar én andere verzekeraars. Vergelijken loont! Er zijn websites die u kunnen helpen bij het maken van een keuze in wat voor u de beste aanvullende verzekering is. Deze websites zijn bijvoorbeeld www.consumentenbond.nl of www.independer.nl . Denk bij het maken van uw keuze aan het belang van een onbeperkte dekking voor de fysiotherapie.

Informeer altijd of een behandeling door uw zorgverzekering wordt vergoed. U kunt hiervoor uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw verzekeraar.


Beweegprogramma's en aanvullende verzekering:

Veel van de beweegprogramma's zijn helaas niet bij alle verzekeringen aanvullend verzekerd en komen dus voor uw eigen rekening. Elke maatschappij heeft zo haar eigen regels; van een vergoeding van 75 euro tot volledige vergoeding.
U kunt dus zelfs uitkomen op totaal geen vergoeding voor de 3 maanden training die u kunt krijgen om uw gezondheid te bevorderen. Maar heeft u al eens gerealiseerd dat u waarschjnlijk meer geld uitgeeft aan het onderhoudt van uw auto dan aan het onderhoudt van uw gezondheid?? Natuurlijk zitten wij nu in een economische slechte tijd maar het leven bestaat uit het maken van keuzes en wij komen steeds vaker voor de keuze of u bereid bent om in uw eigen gezondheid te gaan investeren. Onze verzekeraar verzekerd vaak de gevolgen van ziek zijn en vergoedt nog maar weinig van het voorkomen van of vroegtijdig opsporen van ziekten. Dus dat zult u zelf moeten doen of wachten wij allemaal af totdat het te laat is???Vergoedingsmogelijkheden voor zorgkosten
Bijzondere bijstand
Als u ziektekosten niet vergoed krijgt via uw zorgverzekeraar en deze niet zelf kunt betalen, kunt u een tegemoetkoming vragen via de bijzondere bijstand van uw gemeente.
Bijzondere bijstand houdt in dat de gemeente financiële steun geeft bij bijzondere kosten. Hierbij kunt u denken aan kosten die medisch noodzakelijk zijn, zoals een bril, een gebitsprothese of dieetvoeding maar ook uw kosten voor de fysiotherapie die niet meer middels uw aanvullende verzekering (gemeentepakket) vergoed worden. Voorwaarde is dat deze kosten niet op een andere manier vergoed worden en dat u deze niet zelf kunt betalen. Elke gemeente bepaalt zelf de voorwaarden voor bijzondere bijstand.
Ook als uw inkomen hoger is dan het bijstandniveau kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand. De gemeente beoordeelt of u het volledige bedrag of een deel daarvan terugkrijgt. De bijzondere bijstand wordt niet gekort op uw uitkering of op toeslagen.